Valilik Konferans Salonu’nda 26 Ekim Çarşamba günü saat 14.00’te gerçekleştirilen toplantıya; Belediye Başkan Yrd. Osman Öden, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Karaca, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdür V. Adem Çalık, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Sarı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan V. Mustafa Halilbeyoğlu, İl Esnaf ve San. Oda. Bir. Başkan V. Ercan Ayhan, İl Ticaret Müdürü Ali Yıldırım ve diğer yetkililer katıldı.

Toplantının açılışında konuşma yapan Vali Yardımcısı Sinanoğlu,"İl İstidam Kurullarının il düzeyinde; istihdam ve mesleki eğitim politikalarının oluşturulması, istihdamı koruyucu, geliştirici ve işsizliği önleyici tedbirler ile uygulanacak aktif işgücü programlarının belirlenmesi, istihdam etkinliklerinin ve mesleki eğitim uygulamalarının izlenmesi ve değerlendirilmesine yönelik çalışmaları yapmak üzere oluşturulduğunu, ilimizdeki istihdamı  artırmak için her kurumun kendi faaliyet alanında farkındalık yaratacak projeler oluşturmasına ve istihdama katkı sağlamasına ihtiyaç olduğunu" ifade etti.

Konuşmasının devamında "Covid-19 döneminde, devletimizce vatandaşlarımıza yönelik sosyal koruma kalkanı çerçevesinde uygulanan Sosyal Destek Programı ve Biz Bize Yeteriz Türkiyem projelerinin uygulandığını, çalışanların üzerindeki salgının etkisini azaltmak ve istihdamdan kopmaları önlemek amacı ile salgın sürecinde Kısa Çalışma Ödeneği, Nakdi Ücret Desteği ve İşsizlik Ödeneğinin devreye sokulduğunu, yeni dönemde ise İŞKUR’un istihdama yönelik sağlamış olduğu Aktif İşgücü Programı desteği, SGK’nin sağlamış olduğu prim teşvik desteği ve KOSGEB’in sağlamış olduğu istihdam destekleriyle mevcut istihdamın korunması, geliştirilmesi ve yeni istihdamların oluşturulması için büyük çaba sarf edildiğini, ilde yeni istihdam ve üretim sahası oluşturmak amacı ile Espiye ve Tirebolu ilçeleri arasına 3.Sanayi Bölgesi, Görele ilçesine de 4.Sanayi Bölgesinin kurulması için sürdürülen çalışmalara hız verildiğini, bölge turizminin  geliştirilmesi için gerekli tanıtım çalışmalarına önem verildiğini, altyapı çalışmalarındaki eksikliklerin giderilmesi için gerekli gayretin gösterildiğini, bölge turizminin geliştirilmesi ile birlikte bu alandaki istihdam edilen kişi sayısının da artacağını, eko turizmin geliştirilmesi için gerekli uğraşın gösterilmesi gerektiğini" belirtti.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Sarı tarafından kurula, kurumun 2022 yılı çalışmaları hakkında bilgi verildi. Sarı, İŞKUR olarak çalışma hayatının kalbinde çok önemli bir sorumluluk üstlendiklerini, iş arayanlar ile işverenleri birbirleriyle buluşturduklarını, İşbaşı Eğitim Programı ve Mesleki Eğitim Kurslarıyla iş kurmakta zorlanan vatandaşlara beceri kazandırdıklarını, istihdamda kalıcı olmalarına katkı sağladıklarını, İş ve Meslek Danışmanlığı hizmeti ile iş arayanlara, işverenlere ve meslek seçme aşamasındaki öğrencilere danışmanlık yaptıklarını, İşsizlik Sigortası ve Kısa Çalışma Ödeneği gibi kıymetli uygulamalar ile çalışan vatandaşları koruduklarını ve iş arama sürecinde olanları desteklediklerini söyledi.

1-52

Tirebolu İyi Parti  İl Genel Meclis Üyesi Adayı Ömer Cebeci; En İyİ'si derdini ortak olanı seçmek Tirebolu İyi Parti  İl Genel Meclis Üyesi Adayı Ömer Cebeci; En İyİ'si derdini ortak olanı seçmek

2934 Kişi İşe Yerleştirildi

Toplantıda İŞKUR tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi. Yılın ilk dokuz  aylık dönemi içinde, kuruma 13.705 kadın, 14.545 erkek olmak üzere toplam 28.250 iş arayan vatandaşımızın başvuruda bulunduğu, aynı dönem içinde kamu sektöründen 34, özel sektörden 4.001 kişi olmak üzere toplam 4.035 kişilik açık iş talebi alındığı, bu dönem içinde kamuya 67, özel sektöre ait işyerlerine ise 99 engelli ve 2.768 normal işsiz olmak üzere toplam 2.867 işsiz vatandaşımızın yerleştirildiği, ilk dokuz aylık dönem içinde istihdama kazandırılan kamu ve özel sektör toplam işçi sayısının ise 2.934 kişiye ulaştığı aktarıldı.

Bu dönemde 450 kurs ve program düzenlendiği, programlara 1.429 kadın ve 826 erkek olmak üzere toplam 2.255 işsiz vatandaşın katıldığı, MEK kapsamında (İstihdam Garantili) 4 Kurs programı düzenlendiği, bu programlara 52 kadın, 27 erkek olmak üzere toplam 79 işsiz vatandaşın katıldığı, il genelinde faaliyet gösteren 2+ istihdamlı özel sektöre yönelik işyerlerinde 423 İşbaşı Eğitim Programının açıldığı, bu programlara 789  kadın, 642 erkek olmak üzere toplam 4.431 işsiz vatandaşın katıldığı belirtildi.  

Kamu kurum ve kuruluşları bünyesinde 23 TYP düzenlendiği, düzenlenen TYP’ye 588 kadın ve 157 erkek olmak üzere 745 işsizin katıldığı, dönem içinde istihdam seferberliği kapsamında 2.571 işyeri ile temas ve ziyaret yoluyla irtibat kurulduğu, kurumun istihdamla mücadele kapsamındaki yürüttüğü hizmetleri konusunda bilgilendirme çalışması yapıldığı, kurum personelleri tarafından 10.378 işsizle bireysel görüşme yapılarak İş ve Meslek Danışmanlığı hizmetinin verildiği ifade edildi.

773 işsiz vatandaşımıza motivasyon artırmayı ve yöntem desteği vermeyi hedefleyen yoğunlaştırılmış bir iş ve meslek danışmanlığı hizmetini kapsayan iş kulübü eğitimi verildiği, 88 okul ziyareti yapılarak öğrencilere mesleklerin tanıtımı, meslek seçimi, geleceğin meslekleri ve cv hazırlama konularında bilgilendirme çalışması yapıldığı aktarıldı.

Dönem içerisinde pasif işgücü hizmetleri kapsamında 3.766 kişiye işsizlik ödeneği bağlandığı, bu kişilere işsizlik ödeneği kapsamında 24.087.342,40 TL ödendiği, özel sektöre yönelik işyerlerinde çalışan toplam 123 kişinin kısa çalışma ödeneğinden yararlandırıldığı, bu kişilere kısa çalışma ödeneği kapsamında 3.160,08 TL ödeme yapıldığı, yarım çalışma ödeneğinden 15 kişinin yararlandırıldığı, bu kişilere yarım çalışma ödeneği kapsamında 71.529,43 TL ödeme yapıldığı, dönem içinde 59 kişinin nakdi ücret desteğinden yararlandırıldığı, bu kişilere nakdi ücret desteği kapsamında 19.227,60 TL ödeme yapıldığı belirtildi.

Toplantıda ayrıca 2022 yılında yapılan 3 İİMEK toplantısında alınan kararlar doğrultusunda düzenlenen kurs ve programlara ait Denetim Raporları değerlendirilerek İl İstihdam ve İl Mesleki Eğitim Politikaları gözden geçirildi.