Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri “Peygamberimiz, iman ve istikamet” temasıyla gerçekleştirilecek.

Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası hazırlıkları kapsamında Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından istişare toplantısı düzenlendi.

54c94d72-148b-4e3e-9986-752d4392db7f_750x422

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş başkanlığında Diyanet Akademisi Başkanlığı Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantı Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Toplantıya il ve ilçe müftüleri, il müftü yardımcıları, yurt dışı din hizmetleri müşavirleri, ataşeleri ve koordinatörleri çevrim içi olarak katıldı.

Hafta dolayısıyla 27 Eylül-7 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinliklerde Hz. Peygamber'in (s.a.s.) çağları aşan çağrısıyla farkındalık oluşturulması amaçlanıyor.

e1c750b5-c990-4ce4-94b6-af1ffe41f146_534x355

“VATANDAŞIN DUASI EN BÜYÜK SERMAYEMİZDİR”

Çevrimiçi toplantının ardından Giresun İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda “İlçe Müftüleri İstişare Toplantısı” düzenlendi.

İlçe Müftülerine hitap eden İl Müftümüz Ramazan Topcan, “Biraz önce Muhterem Başkanımızı dinledik. Konuşmalar üzerine söz söyleme haddimiz olmaz. Ancak bir araya gelmişken ben de Müftü hocanız olarak bir kere daha vicdanlarınıza hitaben konuşuyorum.

Değerli Hocalarım! Çalışın, çalışın, çok çalışın. Hayatınızda keşkelere yer vermeyin. Yürümek yetmez koşmalıyız. Çalışma arkadaşlarımıza örnekler olmalıyız. Sokakların halini görüyorsunuz.

Giresun'da Çay Toplama Ücreti Belli Oldu! Giresun'da Çay Toplama Ücreti Belli Oldu!

Okullarımız başladı. Bir ayağınız okullarda olsun. Önümüzde Mevlid-i Nebi ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri var. Okullarda programlar yapalım.

Muhterem Başkanımızın her fırsatta üzerine basa basa vurguladığı; her Din Görevlimizin 10 gençle ilgilenme çalışmalarını sıkı takibimize alalım. Kolumuzdaki saatlerle hareket etmeyelim. Vicdanımızın sesini daima dinleyelim.

Vatandaşın duası en büyük sermayemizdir. Bu dualar saf ve temiz yürekten gelen niyazlardır.

Hastaları, Şehit ailelerini, Gazilerimizi ziyaret edelim. Önümüze konan her imkanı vatandaşlarla buluşmak için fırsata çevirelim.

Başkanlığımızın önemli faaliyetlerinden; sabah namazı buluşmaları, Cuma akşamı ailece camideyiz, aile, gençlik, engelli, manevi danışmanlık vb. hizmetleri ara vermeden devam etmelidir. Bunların tatili olmaz.

Nikah hizmetleri ne büyük imkan. Sebep olan devlet büyüklerimize minnettarız, Rabbim razı olsun.  Sair zamanlarda buluşamadığımız kardeşlerimizle buluşma imkanı ve fırsatını verdi. Buraları sadece bir dua mekanı değil aynı zamanda da bir irşat mekanına dönüştürün.

4-6 yaş grubu Kur’an kurslarımız faaliyetlerine yeniden başladı. İhtiyaç odaklı Kur’an kurslarımız önümüzdeki hafta kapılarını açacak. Buraları ve görevli arkadaşlarımızı zaman zaman ziyaret edelim.

Namazlarınızı imkanlar dahilinde mutlaka camilerde cemaatle idrak etmeye çalışalım. Her namazın sonunda mutlaka cemaate sohbetleriniz olsun, kısa kısa hatırlatmalarınız olsun.” dedi.

Toplantı bilgi ve tecrübe paylaşımıyla sona erdi.

75c3d096-25c8-45d6-ab93-930c66b408ac_750x422