Doğal Tıp Uzmanı, Fitoterapist Şaduman Karaca rehberliğinde düzenlenen “Kültür ve Doğa GezisiPiraziz’de Fındık Harmanı işletmesinde başladı. 
Gezinin temel amacı fotoğraf çekmek yeni yerler görmek değil. Katılımcıların her biri “Türetici” Gezerken öğrenmek, öğrenirken üretmek, üretirken tadabilmek ve sonuçta kadın girişimcileri desteklemek. 

Ömer Cebeci'den ''Çay'' Açıklaması! Ömer Cebeci'den ''Çay'' Açıklaması!

Katılımcılar harmanda oturup çayın yanında fındığı tadarken; fındığın bu topraklara ne kattığını, tarımın üretime nasıl dönüştüğünü, köydeki hayatın nasıl sürdürülebilir olduğunu, İMECE nin devam edebildiğini, fındık değirmenlerinin serüvenini öğrenip, yaşayıp, deneyimlediler. Tarladan sebze toplayıp, dalından meyve yediler. Fındık bahçesini gezdiler. 

Fındık Harmanı markasının kurucu ortağı Demet Öztürk; “ Bundan 6 yıl öncesine gitsem, biri bana sizin köyünüze turist gelecek. Fındığın hikayesini de sen  anlatacaksın deseydi inanmazdım. Giresun’da turizm kaleyi, yaylayı, mavi gölü görmekten ibaret değil. Fındığın hikayesini öğrenmek için gelen turist grubunun olması hepimize bir ders niteliğindedir. Sahip olduğumuz fındık, mutfaktaki tüketiminin dışında Giresun’daki üretim hikayesiyle de değer kazanabilir. İlk örneğini köyümüze gelen turist grubuyla gerçekleştirdik.