İşinin ehli tarafından adeta sanat eserine dönüştürülen  zurna  yurtiçi ve yurtdışından yoğun talep var.

Şebinkarahisar'da asırlardır ayakta kalan camiler kültür turizmine katkı veriyor Şebinkarahisar'da asırlardır ayakta kalan camiler kültür turizmine katkı veriyor

Giresun ilimizde kültür, sanat ve turizm potansiyeli ile ön plana çıkan Şebinkarahisar ilçemize bağlı Tepeltepe Köyünde hasbelkader kurulmuş tezgâhlarda işinin ehli tarafından üretilen zurnaların ünü dünya çapına yayıldı

WhatsApp Image 2023-12-03 at 19.59.54

Kelkit Vadisinin kültür mozaiğinde ayrı bir yeri olan nefesli sazlardan zurnanın çalınması kadar yapımı da meşakkat gerektiriyor. 
On yedi yaşında zurna çalmayı arzu eden Akif Ekinci(63) yaptığı açıklamada “Uzun uğraşlar sonucunda zurna çalmayı öğrendim. 80'li yıllarda köyümüzün nüfusu bir hayli fazlaydı o yıllarda yılda yirmi civarında düğün olurdu. Büyükşehirlere göç başladıktan sonra köyümüzün nüfusu sürekli düştü. Şu an köyümüz takriben 320 kişi. Nüfus sürekli düşerken düğünlerin sayısı da azaldı. Boş zamanlarımı değerlendirmek için zurna imalat etmeye karar verdim.
Usta ya da bir öğretici olmadan deneme yanılma yoluyla işin püf noktalarını öğrendim. Tepeltepe Köyümde kurduğum atölyemde kayısı ağacından İmal ettiğim zurnalara Şebinkarahisar, Alucra, Çamoluk ilçelerimizden ve Kelkit Vadimizden talepler oldu. Zurna üretimine 15 yıl önce başladım.  Şu an yurtiçinden ve dünyamızın çeşitli ülkelerinden sipariş alıyorum” dedi.