Vali Mehmet Fatih Serdengeçti başkanlığında, günün son toplantısı olan 2024 Yılı I. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, yatırımcı ve katılımcı kurum-kuruluş yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Giresun Valiliği Konferans Salonu’nda 26 Ocak Cuma günü saat 15.00’te gerçekleştirilen toplantıya; Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, Giresun Milletvekili Prof. Dr. Nazım Elmas, vali yardımcıları, kaymakamlar, belediye başkanları, yatırımcı kuruluşların bölge müdürleri, yatırımcı ve katılımcı kurum-kuruluşların en üst düzey yöneticileri katıldı.

Toplantının açılışında Vali Serdengeçti, katılımcıları selamlayarak yapmış olduğu konuşmada, “Bugün burada, çok kıymetli Sayın Vekilimizin de aramızda olduğu, Giresun'umuzun 2023 yılı sonrasındaki ilk toplantısını gerçekleştirmek üzere bir araya geldik. Yepyeni bir döneme adım attık; 2024 yılında Giresun'umuz için esenlikle, kazasız belasız ve afetsiz bir süreç diliyorum.

Giresun'umuzun 2024 yılı açısından, yatırımların arttığı ve var olan yatırımların kamu hizmetine dönüştüğü bir dönem olmasını temenni ediyorum. Aynı zamanda, bu dönüşen kamu hizmetlerinin vatandaşlarımızın memnuniyetini sağlamasını arzuluyoruz. Bu noktada, hep birlikte daha etkili ve verimli hizmet anlayışına odaklanarak Giresun'umuzu daha da ileriye taşımak adına çaba sarf edeceğimize inanıyorum.

Toplantımıza katılan belediye başkanlarımıza da selam ve saygılarımı iletiyorum. Yerel yönetimlerin önemi büyük ve bu birimlerle birlikte çalışarak Giresun'umuzun kalkınmasına katkı sağlayacağımıza inanıyorum.

Bu toplantı, 2024 yılı için I. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı olması bakımından da ayrı bir öneme sahiptir. Bu süreçte, bir araya gelerek önümüzdeki dönemin planlamasını yapmak ve Giresun'umuzu daha güzel bir geleceğe taşımak için iş birliği içerisinde olacağımıza inancım tamdır.

Her birinize katılımlarınız için teşekkür ediyor, bu toplantının Giresun'umuz için hayırlı ve başarılı olmasını diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

Toplantıda bir konuşma gerçekleştiren Giresun Milletvekili Prof. Dr. Nazım Elmas da "Değerli Arkadaşlar,

Önerilere açık olmak ve daha pratik, seri bir şekilde hareket edebilmek adına sizlerden gelecek fikirleri bekliyoruz. İş birliği içinde, birlikte hareket ederek geliştireceğimiz projelerle kalkınmayı hedefliyoruz. Mart ayından itibaren Türkiye'nin 12. kalkınma planındaki hedeflere ulaşmak için yoğun bir çalışma içinde olacağız.

Düşünce Okulu'ndan Haftalık Takvim Düşünce Okulu'ndan Haftalık Takvim

Özellikle yolların asfaltlanması ve betonlanması gibi önemli bir hedefi gerçekleştirmek için kararlı bir şekilde ilerleyeceğiz. Hep birlikte, başarıyla kalkınma hedeflerimize ulaşmak için çalışmaya devam edeceğiz.

Sayın Valimiz başta olmak üzere, Giresun'umuzun ve bölgemizin iyileşmesine katkı sunan tüm değerli çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum." sözlerine yer verdi.

Protokol konuşmalarının ardından toplantıda ilk olarak 2023 yılı IV. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı değerlendirildi. Yapılan değerlendirmeler, ilimizin bugüne kadar elde ettiği başarıları ve hedeflerini görmek için önemli bir temel oluşturdu.

İkinci gündem maddesi olarak, ilimizde gerçekleşen ve gerçekleşmesi planlanan yatırımların ve sosyo-ekonomik gelişmelerin izlenmesi ve hem yerel hem de bölgesel kalkınma bakımından nasıl koordine edileceği tartışıldı.

Toplantıda üçüncü olarak, izleme ve koordinasyon çalışmaları ele alındı. Bu çalışmalar, yatırımların etkin bir şekilde izlenmesini sağlayarak ilin kalkınmasına katkı sağlamasını hedeflemektedir.

Gündem maddelerinin sonunda, her katılımcının görüş ve önerileri dinlendi. İl Koordinasyon Kurulu, ilin daha iyi bir geleceğe ulaşması için fikirlerin ve önerilerin önemini vurguladı.

2024_36_02

2024 YATIRIM PROGRAMINDA 261 ADET PROJE MEVCUT

Giresun’da 2024 yatırım yılının birinci toplantısı itibarıyla 20 yatırımcı kuruluşun programında 261 adet proje mevcut olduğunu açıklayan Vali Serdengeçti, “Bu projelerden 99 adedi bitirilmiş, 126 adedi ise devam etmektedir. 26 adet proje ihale aşamasında olup 10 adet projeye ise çeşitli nedenlerle başlanılamamıştır.” açıklaması yaptı.

2023 YILINDA 5 MİLYAR 214 MİLYON TL HARCANDI

Yatırımların ağırlıklı olarak; tarım, ulaştırma, enerji, eğitim, ormancılık, sağlık ve kadastro sektörlerinde yoğunlaştığına vurgu yapan Vali Serdengeçti, programdaki 249 projenin dağılımı hakkında verdiği bilgide “Bu projelerin; 111 adedi tarım, 34 adedi ulaştırma, 30 adedi enerji, 14 adedi eğitim, 10 adedi ormancılık, 9 adedi sağlık, 1 adedi kadastro ve 52 adedi de diğer kamu hizmetleri sektörlerine aittir. İlimiz genelinde 2024 yatırım yılının birinci toplantısı itibarıyla 2023 yılına ait 5 milyar 319 milyon 312 bin 676 TL ödeneğin 5 milyar 214 milyon 881 bin 227 TL’si harcanmıştır.” ifadelerini kullandı.

Toplantı, yatırımcı kurum ve kuruluşların, 2023 yılı içinde Giresun ilinde gerçekleştirdiği yatırımlar ile devam eden veya planlanan çalışmalarla ilgili sunumlarıyla devam etti. Akabinde katılımcı kurum ve kuruluşların talepleri ve önerileri değerlendirilerek, koordinasyon gerektiren konuların görüşülmesiyle sona erdi.