Giresun Devlet Hastahanesi 5 Mayıs Dünya El Hijyeni Gününü Kutladı Giresun Devlet Hastahanesi 5 Mayıs Dünya El Hijyeni Gününü Kutladı

Bütün bebekler ve çocuklar, sağlıklı olmak ve sağlığını korumak için yeterince beslenme hakkına sahip. Emzirme ise, bebeklere ve çocuklara bu hakkı sağlayan en ideal yöntem. Hatalı emzirme uygulamalarının önlenmesi, emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesine yönelik olarak, Sağlık Bakanlığınca 1991 yılından beri UNICEF işbirliğinde "Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları" programı yürütülmekte. Bu kapsamda emzirmenin korunması ve desteklenmesi ile programın temelini oluşturan başarılı emzirmede 10 adım stratejisinin sağlık kurum ve kuruluşlarında uygulanması ve devamının sağlanması amacıyla Giresun hastanelerin de değerlendirme ziyaretleri yapıldı.

50ab1d5a-3fd9-448f-ba88-7650cd0710e0jpg

Giresun'da “Bebek Dostu Hastaneünvanına sahip hastaneler şunlar; 

-Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi 

-Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi 

-Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi 

-Dr. Ali Menekşe Göğüs Hastalıkları Hastanesi 

-Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi

-Bulancak Devlet Hastanesi  

-Espiye Devlet Hastanesi 

-Tirebolu Devlet Hastanesi

-Op. Dr. Ergun Özdemir Görele Devlet Hastanesi 

-Dereli İlçe Devlet Hastanesi 

-Şebinkarahisar Devlet Hastanesi

-Özel Giresun Ada Hastanesi

-Özel Giresun Kent Hastanesi 

448abd65-fecb-4d4e-a4a8-65ed12258c77jpg

2023 yılı değerlendirmeleri, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Laktasyon/Relaktasyon Polikliniği Sorumlusu Özlem Gürses, Bebek Dostu İl Program Sorumlusu Meltem Çöpür ve Bebek Dostu Eğitimcisi Selvin Turan tarafından 23.10.2023 - 30.10.2023 tarihleri arasında yapıldı.