Genel seçimlere bir ay gibi kısa bir süre kaldı. Giresun yeni vekillerini seçecek. Hemen hemen birçok partide adaylarda köklü değişiklikler oldu.

Vekil adayları devamında vekiller belirlendi. Adaylarının açıklama, haber, vaat ve projelerini yakından takip etmiş birisi olarak siyasi deneyimi az ve Giresun a dair verilere hakim olmayanların söylediği ilk şey “İki ovamız var, salça fabrikası, turşu fabrikası kurulsun” oluyordu. Umarım bu dönem adaylar salçadan, turşudan başlamazlar.

Konumuz ovalar, salça ve turşu değil ama yeri gelmişken de belirteyim; Bafra’daki salça fabrikası yıllar önce bir girişimci tarafından işletilmiş ama o dönem bölgede sözleşmeli tarım kültürü üreticilerde oluşmadığından domatesleri Tokat’tan getirmek zorunda kalmış nihayetinde verimli işletememişti.

Gelelim Giresun'a !!!

Geçtiğimiz yazılarda Giresun ve ilçelerine dair Sosyo Ekonomik Gelişmişlik Endeksi verilerini ve Giresun un kalkınması için yatırım planlama ile ilgili yazı kaleme aldığımım köşe yazısı yazmıştım.

Vekil adaylarına Giresun için geçmiş yıllarda hazırlanan; Lojistik Master Planı, Tarım Master Planı, Turizm Master Planı, İl Gelişim master planı vb bilgi döküman ve yazıları okunanlarının faydalı olacağını düşünüyorum.

Giresun için siyaseten hizmet etmek için Giresun u tanımak gerek. Giresun u tanımak için de Giresun verilerini oluşturan ana başlıklar olan Demografik, İstihdam, Eğitim , Sağlık , Rekabetçi ve Yenilikçi Kapasite , Mali , Erişilebilirlik , Yaşam Kalitesi göstergeleri ile bunların 60’dan fazla alt göstergelerindeki rakamlara hakim olmak gerek.

Bu da yetmiyor. Giresun a dair “parasız” yapılmış anket sonuçlarından sorunlara dair başlıklara hakim olmak gerek. Tabi bu verileri parti politikaları ile eşleştirmek ve seçmene / vatandaşa doğru iletişim araçları ile uygun mecralarda aktarmanız gerekiyor.

Siyasette Millete hizmet o kadar kolay değil ev ödevini iyi çakışmak geçmiş ve gelecek arasındaki farklılıkları iyi analiz etmek gerekir .

Bu itibarla vekillerin işi zor…