Apaydın yaptığı yazılı açıklamada, “Her ne kadar ikisi farklı kavramlar olsa da, Enflasyon mal ve hizmetlere dair fiyat düzeyinin artış göstermesi sonucu alım gücünde meydana gelen azalmadır” ifadelerini kullandı.

Hayat pahalılığı ise elde edilen gelirin aynı mal ve hizmetleri satın almaya yetmemesi şeklinde tanımlayabiliriz” diyen Apaydın şunları kaydetti; “Yetkililer tarafından yapılan açıklamada bizlerden biraz daha sabır göstermemiz istenmiş ve rahatlama dönemini Nisan-2023 şeklinde işaret etmişlerdir.

Unutulan ve akıldan kaçırılan bir şey var ki, ‘’Enflasyonun normal seviyelere inmesi hayat pahalılığını aynı anda geri çekmeyecektir’’ Gündelik yaşamımızda tüketilen, alınan-satılan bütün emtiyaların alımı güncel fiyattan yani yüksek fiyattan alınıp satıldığı için, Üretim maliyetinin düşmesi sonucunda fiyat pahalılıkları geri gelecektir.

Ordu Giresun Havaalanında Ek Seferler Bile Yetmedi ! Ordu Giresun Havaalanında Ek Seferler Bile Yetmedi !

Elbette bununda bir süreci olacağını unutmamak gerekir. Yüksek fiyattan temin edilmiş ham madde, üretilmiş ürün miktarı, ürün erime hızı gibi süreçler. Yetkililer enflasyon ile büyümeyi tercih ettik açıklamaları yaparken, büyüyen üretici firmalar ve ihracatçılar olmuştur. Dar gelirliden alıp yüksek gelirliye veren bu sistem ivedi olarak gözden geçirilmelidir. Asgari ücretliler, çalışan kesim, memurlar, iş insanları günümüz ekonomisinden olumsuz etkilenmektedir. İvedi olarak enflasyonun ilerlemeyi durdurması ve geri düşüş göstermesi, bu paralelde fiyat istikrarının sağlanması gerekmektedir. Hayat pahalılığını azaltabilmek bu süreçlerin doğru yönetilmesinden geçecektir. Evet bir zamana ihtiyacımız var ama doğru bir zamana” dedi.