Belediye İş Sendikası Giresun Şubesi tarafından öne sürülen iddiaya göre; Giresun Belediyesi iştiraki olan Giresun Güvenlik İnşaat Taahhüt Nakliye Turizm ve Tic. A.Ş. bünyesindeki İtfaiye Teşkilatı'nda görevli bazı personellerin müfettiş incelemelerinde de teyit edilen ve daha önceki dönemden bu yana gelen fazla mesai alacaklarının ödenmemesi, alacakları konusunda kanuni hakkını arayan personellerin ise uzmanlıkları dışında farklı görevlere sürülerek kendilerine mobbing uygulandığı öne sürüldü.

Giresun Belediyesi yetkilileri tarafından, alanında deneyimli ve su altı arama kurtarma gibi uzmanlık gerektiren yetkinliklere de sahip toplam 8 itfaiye personeline yasal hak aramalarından vazgeçmeleri konusunda baskı yapıldığı, bu konuda geri adım atmayan deneyimli ve özel eğitimli bu personellere uzmanlıkları dışında ve mobbing amaçlı olarak farklı birimlerdeki görevlere sevk edilmek üzere tebligat yollandığı belirtildi. 

Tokat ve Yozgat'ta Deprem Nedeniyle Eğitime Ara Tokat ve Yozgat'ta Deprem Nedeniyle Eğitime Ara

Konu ile ilgili olarak Belediye İş Sendikası Şube yönetiminin Giresun Valisi Enver Ünlü ile görüşüp detaylı bir dosya sunacakları bildirildi.

İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde çalışan personellerin uzmanlık gerektiren; yangın, sel, su baskını, orman yangını, deprem, dalış, can kurtarma, patlama, olağanüstü hallerde mahsur kalma, trafik kazası, kurtardığı ağır yaralı kişileri zarar görmeyecek şekilde taşıma gibi doğrudan insan can güvenliğini ilgilendiren görevler yapmaları nedeniyle alanında deneyimli ve özel eğitim almış personellerin yasal hak arayışlarına karşılık olarak keyfi olarak farklı birimlere sürülmeleri iddiaları ile ilgili MEDYA 28 olarak kamuoyunu aydınlatmaya devam edeceğiz.

Mobbing Nedir?

Mobbing, mevcut gücün ya da pozisyonun kötüye kullanılmasıyla sistematik olarak psikolojik şiddet, baskı, kuşatma, taciz, aşağılama, tehdit vb. şekillerde tecelli eden duygusal bir saldırıdır. İşverenin, çalışana saygısızca davranmasıyla başlayan, ima ve alayla karşısındakinin toplumsal itibarını düşürmesini de içeren, saldırgan bir ortam yaratarak onu işten çıkmaya zorlamasıdır. Yaş, cinsiyet, ırk ayrımı olmaksızın, kişiyi iş yaşamından dışlamak amacıyla kasıtlı olarak yapılır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın “İş yerlerinde Psikolojik Taciz Bilgilendirme Rehberi”nde ise “… İş yerlerinde bir veya birden fazla kişi tarafından diğer kişi ya da kişilere yönelik gerçekleştirilen, belirli bir süre sistematik biçimde devam eden, yıldırma, pasifize etme veya işten uzaklaştırmayı amaçlayan; mağdur ya da mağdurların kişilik değerlerine, mesleki durumlarına, sosyal ilişkilerine veya sağlıklarına zarar veren; kötü niyetli, kasıtlı, olumsuz tutum ve davranışların bütünüdür” şeklinde tanımlanmaktadır.