2023-2024 Eğitim Öğretim 2. Yarıyılı öncesindeki İlçe Eğitim Müdürler Kurulu Toplantısı, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu başkanlığında yapıldı.

Giresun Düşünce Okulundan Haftalık Takvim Giresun Düşünce Okulundan Haftalık Takvim

30 Ocak 2024 Salı günü Yeşil Giresun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Toplantı Salonunda yapılan toplantı, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Yavuz ile ilçe milli eğitim müdürlerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

30134215_689c59a80fe04e7883427f940cbf8036

Geniş bir gündemde düzenlenen toplantıda öncelikli olarak Müdür Ertuğrul Tosunoğlu, geride bıraktığımız 2023-2024 eğitim öğretim 1. yarıyılının genel bir değerlendirmesini yaparak, 2. yarıyıl öncesinde ilçe, okul ve kurumlarımızın hazırlıkları ve yürüteceği faaliyetler konusunda bilgilendirme ve değerlendirmelerde bulundu. 

Toplantıda Müdür Tosunoğlu tarafından ilçe milli eğitim müdürlerimizden; Müdürlüğün hedefleri doğrultusunda Başarıyı Artırma Eylem Planı faaliyetlerinin titizlikle yürütülmesini, eğitim kurulları ve zümrelerin takvimi doğrultusunda yapılmasını, 2024 Yılı LGS ve YKS hazırlıklarına ağırlık verilerek branş öğretmenleriyle toplantılar yapılmasını, okullarımızda ve Destekleme ve Yetiştirme Kursu (DYK)'larda; Bakanlığın https://eizleme.meb.gov.tr ve https://yardimcikaynaklar.meb.gov.tr internet adreslerinde aylık olarak yayımlanan soru paketlerinin, yardımcı kaynakların ve EBA içeriklerinin,  kullanımına ağırlık verilmesi, öğretmen ve öğrencilere gerekli bilgilendirme ve hatırlatmaların yapılmasını, öğrenciler tarafından güçlük çekilen kazanımların tespit ve telafisinin yapılmasını, süreçlerin takibinin ilçe müdürlerimiz tarafından hassasiyetle yapılmasını istedi.

Toplantının devamında: Öğrenci devamsızlığının azaltılması ile sürekli devamsız öğrencilerin eğitime kazandırılması için diğer kişi ve kurumlarla iş birliği yapılması, kaynaştırma öğrencileri, TÜBİTAK, TEKNOFEST, Gençlik, Erasmus vb. ulusal ve uluslararası projeler-yarışmalara başvuru ve katılımın artırılması, veli ve aile ziyaretleri gerçekleştirilmesi,  Dilimizin Zenginlikleri, Liselerde Bilim Uygulamaları ve Oku-Yorum Yazı-Yorum projelerinin faaliyetleri, 2. dönemde yapılacak Ortak Sınavlara dair hazırlıklar, belirli gün ve haftalara dair çalışmalar, okuma yazma ve diğer alanlardaki halk eğitimi kurslarına devam edilmesi, okul pansiyonlarının ve yemekhanelerinin durumu ve denetimi, Taşımalı Eğitim araçları ve yemeklerinin kontrol ve denetimleri, Özel okul servis araçlarının denetimleri, bağımlılıkla mücadele, şiddetin önlenmesi, iş sağlığı ve güvenliği, okullarda güvenli ortamın oluşturulması okul ve kurumlarımızca yürütülen bilimsel, sportif, sosyal ve kültürel etkinliklerle, çalıştay ve şenlikler başta olmak üzere eğitim öğretime dair birçok konuda önemli paylaşımlar yapılarak önemli hatırlatmalarda bulunuldu.

30134137_4a8df28f434c4e7c871565f1cef8cdd8

Tosunoğlu toplantının son bölümünde ilçe müdürlerimizle ilçelerindeki ihtiyaç, eksiklik ve sorunlarla çözüm önerilerine ilişkin görüş alışverişinde bulundu. 2023-2024 Eğitim Öğretim 2. yarıyılına en iyi şekilde başlamak ve sunduğumuz eğitim öğretimin kalitesini daha da yükseltmek için, ilçe müdürlerin tüm yönetici ve öğretmenlerimizle birlikte ekip ruhu içerisinde hareket ederek, ilçe ve okul başarısını daha yukarılara çıkaracaklarına olan inancını dile getirdi ve çalışmalarında şimdiden başarılar diledi.